KWO Boulevard – onvergetelijke trip op Lac de St. Croix & coole video’s!

Of je nu thuis zit óf in je karpertent: als je naar buiten kijkt zie je dat het najaar zachtjesaan is begonnen. Tijd om te vissen én… te vangen. En dat wordt zeker al gedaan als je deze nieuwe KWO Boulevard bekijkt. Naast gave vangsten in binnen- en buitenland, krijg je mooie video’s voorgeschoteld en legendarische visavonturen. Neem snel een kijkje!


NASH BENELUX – 24 uur met Jordi Brouwer

24 uur op pad met Jordi Brouwer in Nederland betekend één ding: KNALLEN! Gelukkig hebben we het in Nederland: eindeloze kilometers aan natuur met prachtige beken die er doorheen stromen. Dit jaar zette Jordi zijn zinnen hierop en met succes! In deze video van Nash Benelux laat Jordi zien hoe hij deze visserij aanpakt. Veel kijkplezier!


Succesvolle Franse ROADTRIP – Elias & Gilles

Het was er weer tijd voor: de jaarlijkse roadtrip door Frankrijk met als doel zoveel mogelijk mooie wateren te bevissen. Elias Rogge en z’n maatje Gilles pakten het lekker ‘allround aan’… Rivierarmen, toeristische bergmeren en onbekende putten. Een behoorlijke uitdaging, maar wat bleek? Ook een behoorlijke beloning!

De roadtrip door het Franse land pakte weer erg goed uit voor Elias en Gilles!

Want ‘effort’, dat staken ze de boys er wel in. Na zorgvuldig de voerplekken te hadden gekozen, was het al vrij snel raak met de vangsten. Prachtige schubkarpers, oude spiegels, het kwam allemaal voorbij tijdens de roadtrip.

Wat een geweldig gaaf spiegeltje!

Een trip om niet snel meer te vergeten. Heerlijk om dat zo samen mee te maken!

Oefff, BEUKER!

Bootavonturen op de Randmeren met Timmy Carpboat

Hou jij van avontuur? Dan moet je deze video van Tim Gerritsen aka Timmy Carpboat niet overslaan. Hij neemt jullie mee naar De Randmeren, een gigantisch waterstelsel met een oppervlakte van zo’n 14.200 hectare. Hoe pakt hij deze (boot)visserij aan, liggen er gevaren op de lier en wát zijn de beloningen?… Van witvis tot dikke dertigers van van zonneschijn tot heftige stormen: je ziet het in deze ‘Onmogelijke Stekken’ movie

Hou je van avontuur én grootwater-visserij? Dan moet je deze film gezien hebben op de KWO Community!

BAK van de week: openbare Nederlandse 50’er!

Een vijftiger: het is al super uniek en om zoiets ook nog eens in Nederland te vangen… Dat is toch wel héél erg bruut. Het overkwam Ruben Beeuwsaert pas en reken maar dat hij door het dolle heen was met deze fantastische vangst van 26,5 kilo. Gefeliciteerd Ruben met de BAK van de week!

Een brute spiegel van 26,5 kg, wie wil dat nou niet vangen?!

Drie VEERTIGERS op Lac de St. Croix!

In deze video maak je Arjan Vink’s onvergetelijke vakantie op Lac de St. Croix mee. Wanneer ‘Vinkie’ op gezinsvakantie gaat zorgt hij altijd dat er water in de buurt is. Deze keer viel zijn oog op Lac de Saint Croix en uiteraard ging er een kleine uitrusting mee. Gewapend met een aantal zakken boilies viste hij een aantal korte dagen op dit legendarische water. Dat het zo´n succes zou worden had hij nooit durven dromen. Veel kijkplezier!


24 uur karpervissen met Mark Hoedemakers

Van een karperverslaafde twintiger tot een veertiger die vooral geniet van zijn tijd aan de waterkant; Mark Hoedemakers heeft een mooie ‘karper carrière’ achter de rug. In deze 24 uur met video volgen we ‘Hoedie’ in zijn jacht op de Belgische targetvis met de naam ‘Castro’. Bekijk het videoverslag van deze trip hieronder!


‘Carpy Throwback’ met Nick Welbie

Nick Welbie gooit ‘m even terug naar de dag dat tijdens het EK Voetbal, Nederland de wedstrijd tegen Frankrijk verloor (oefff, pijnlijk;-))… De persoon die wél scoorde, was Nick zelf! Hij ving deze lage dertiger in… Frankrijk! 1-0 voor Nick en die trui? Die is natuurlijk hartstikke toepasselijk!

Nick Welbie met z’n EK-karper.

Maar het karper-succes was nog niet klaar bij Nick. Want eenmaal teruggekomen in ons koude kikkerlandje, ving hij onderstaande net niet veertiger. Daar krijg je het vanzelf weer warm van uiteraard. Een prachtige biels van een schub die een lach op het gezicht van Nick toverde. Prachtig!

Mooie schubs: daar houden we van!

Community Tip: ‘Cassiën Diaries’

Op de KWO Community zijn er allerlei gave video-series te vinden. Neem bijvoorbeeld ‘Cassiën Diaries‘! In de Cassiën Diaries reeks volgen we Mark Hofman tijdens zijn verblijf op het machtige Lac de Saint Cassiën, of kortweg ‘Cassiën’. Dit bikkelharde water geeft haar schatten niet zomaar prijs, maar als er iemand is die tot het uiterste gaat om een water te kraken, dan is het Mark wel! Benieuwd of Mark ook dit water naar zijn hand kan zetten en de topvissen van het water kan strikken? Je ziet het in deze videoserie!

In de video-serie ‘Cassiën Diaries‘ neemt MH jullie mee in z’n zoektocht naar grote karpers op het machtige Cassiën!

Het bizarre visjaar van Jordy Op’t Hof

Als er iemand is die bizar veel vissen heeft gevangen dit jaar, dan is het Jordy Op’t Hof wel. Niet op de meest gangbare manier zoals velen van ons dat doen, statisch, maar middels een veel actievere benadering van het vissen: stalkend. Met slechts een hengel, een boot en een goede polariserende zonnebril ging hij dit jaar op jacht naar de mooiste karpers van Nederland.

Geen standaard vangst zo’n vis… Prachtig!

En ook laatst ving hij een aantal juwelen van spiegelkarpers. Gewoon op zicht: een PVA-bag neerleggend op een schuin talud, de boot 20 meter verderop positioneren en wachten maar. Het duurde niet lang of er hing een prachtige vis aan.

Een prachtige spiegel, stalkend gevangen!

Nu het najaar gaat beginnen zal de visuele visserij zich wel wat naar de achtergrond verschuiven. Maar uiteraard zullen er nog genoeg vangsten langskomen van Jordy. Benieuwd naar het héle verhaal over de visserij van Jordy? Kijk dan naar de KWO Studiotalk!


SOLO nachtje op een BEEK – Jelmer Simmes

In deze video gaat Jelmer Simmes een nachtje vissen op een beek. Het is z’n thuiswater en hij heeft er in het verleden heel veel gevist. Of dit in zijn voordeel heeft gewerkt check je in deze nieuwe karpervideo!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat het najaar is gestart zitten krijgen we aan de lopende band toffe inzendingen binnen. Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Christopher Paschmans met een brute Franse spiegel!
Patrick Roselaar met een pareltje van de Randmeren!
Een gave two-tone voor Bram Alting!
Lios de Goede kon z’n geluk niet op met deze fantastische Nederlandse SKP!
Een strakke plaat van een héle strakke rijen van Jasper Pauwelsen!
Steven Compagner weet z’n voerplekje wel op gang te houden!

FOTO van de week: sfeerplaatje van Elias Rogge

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtig shot van Elias Rogge. Tijdens de roadtrip door Frankrijk kregen hij en z’n maatje vaak beet en uiteraard werd dat op beeld vastgelegd!

Gave plaat van Elias Rogge!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook