Werp RECORDS met de Nash Air Force hengels!

Je hebt weleens van die situaties: dat je je rigs echt ‘naar de horizon moet knallen’. Stevige hengels die tegen een stootje kunnen en zelf een aardige ‘stoot’ kunnen geven zijn dan handig om in je foedraal te hebben. De Air Force F20 hengels van Nash zijn heuse werpkanonnen en perfect geschikt voor dit werk. In dit artikel alle ins én outs van deze tophengels!


Werpkanonnen

Team Nash aan het woord: Inderdaad, je kunt zeker karper vangen met het volgende: onder het kantje vissen, je aasje uitvaren met de voerboot, je rigje neerleggen met de rubberboot, maar… af en toe zal er gewoon ouderwets geworpen moeten worden. Er zijn steeds meer wateren, waar de mooiste karpers zwemmen, maar waar een boot simpelweg verboden wordt. Sta je dan met je 10ft hengeltjes op een plek waar je 200 meter moet werpen…

Nash Tackle Air Force F20
Soms moet er een flink eind richting de horizon ‘gesmeten’ worden!

Records

Of er een oplossing voor is? Jazeker, de nieuwe Nash Tackle Air Force-serie hengels! Kwaliteits werpkanonnen waar je ‘U’ tegen zegt… Wat dacht je van de 245,8 meter die ermee geworpen is tijdens de testfase? Een serie waar je zeker wat meer van moet weten, laten we snel gaan kijken!

Nash Tackle Air Force F20
Tijdens de testperiode hebben de mannen van Nash regelrechte records geworpen met de Air Force hengels!

Air Force

De Nash Air Force F20 serie hengels zijn dus echte ‘werpkanonnen’, geschikt voor diverse werpafstanden. Dat is allemaal te danken aan de 30 Ton Japanse carbon blank die gebruikt is. Deze zorgt voor optimale sterkte en actie. En na de intensieve testperiode kunnen we wel zeggen: voor elke karpervisser is er wat wils! Hengels waarmee je in iedere situatie uit de voeten kunt.

Nash Tackle Air Force F20
Voor de blank zijn materialen gebruikt die voor optimale sterkte en actie zorgen.

De basis voor het ontwikkelen van deze geweldige hengels gaat terug naar Kevin Nash’s revolutionaire Daiwa Amorphous karperhengel in de jaren ’90 die de basis heeft gelegd voor het ontwerp en de ontwikkeling. Allright, je snapt: er is héél goed nagedacht over de Air Force F20 serie. Zo is er een laag harsgehalte aangehouden, voor het behouden van het werppotentieel en het voorkomen van het zachter worden van de blank.

Nash Tackle Air Force F20
Er zit een hele historie achter het ontwikkelen van de Nash Air Force F20 hengels!

Werpen & drillen

Met de Air Force hengels kun je nét dat stapje meer zetten dan vergelijkbare ‘werpkanonnen’. Je werpprestaties worden er serieus beter door. En zoals we zeiden, in de testfase zijn er écht records mee geworpen! Dat is niet zo gek: tijdens het ontwikkelen hebben we een ’45 graden multi-directionele versterking’ toegepast, dit voorkomt ‘krachttorsie’, oftewel het verbetert de nauwkeurigheid. Wat direct opvalt aan deze hengels is dat naast dat ze fantastisch werpen, ook het drillen van een vis ze goed af gaan. Wel zo fijn én belangrijk…

Nash Tackle Air Force F20
Werpen en drillen is een waar genot met de Nash Air Force hengels!

Alle Air Force F20 hengels zijn uitgerust met 580 mm handgrepen en een snel taps toelopende blank en dat is met een reden. Zo biedt het optimale hefboomwerking (super belangrijk bij het werpen) en het zorgt ervoor dat je meer kracht kunt zetten.

Nash Tackle Air Force F20
Alles klopt gewoon aan deze hengels om met uiterste precisie te kunnen ‘smijten’!

Air Force modellen

Waar bestaat de serie karperhengels allemaal uit? We hebben zes modellen in deze baanbrekende serie uitgebracht! Drie 12ft modellen en drie 13ft modellen. Zo is bijvoorbeeld de 12ft 3,5lbs variant het meest geschikt voor de ‘allrounder’. Moet je vaak met ‘normale’ gewichten lange afstanden werpen én wil je ook heerlijk kunnen drillen? Dan is deze hengel perfect voor jou! Maar, wil je met zwaardere gewichten ‘smijten’ of met PVA-zakjes, zonder over te stappen naar een langere hengel? Dan is de 12ft 3,75lbs écht geschikt.

Nash Tackle Air Force F20
Voor ieder wat wils in de Nash Air Force hengel-serie…

13 ft

Voor het meer extremere werk zijn er de 13ft ‘werpkanonnen’. Als je al een goede werptechniek beheerst en het maximale eruit wilt halen qua werpafstand zou je eens serieus moeten kijken naar de Air Force F20 13ft 3,5lbs variant. Een langere hengel, waar je het maximum mee kunt bereiken. De zwaarste uit de range, de 13ft 3,75lbs, heeft een zwaardere en langere blank en is er één voor de specialisten. Extreem ver kunnen werpen met zware gewichten en ook een sterke (najaars)storm tegen kunnen staan. Dat kun je met deze ‘kanonnen’. Ook zitten er in de Air Force F20 range twee modellen Spod en Marker hengels om met precisie te kunnen voeren én een bijbehorend schepnet. Kijk hiervoor eens op onze Nash Tackle website!

Nash Tackle Air Force F20
In welke omstandigheden dan ook kun je de afstand halen die je maar wilt met de Air Force stokken.

Kwaliteit

Alle hengels zijn uitgerust met de hoogste kwaliteit geleide ogen én molenhouders (American Tackle Vortex Air). Het dubbelpotige startoog is standaard 50 mm.

Nash Tackle Air Force F20
De hengels zijn afgewerkt met hoge kwaliteit molenhouders en geleide ogen!

Door de zwarte wikkelingen zien de Air Force hengels er ook nog eens fantastisch mooi uit. Alles ademt gewoon kwaliteit, karperhengels van het hoogste niveau!

Alles aan deze hengels ademt kwaliteit en ze zien er ook nog eens strak uit!

De Nash Tackle Air Force-serie is gebouwd voor vissers die willen presteren, een hengelset willen hebben die lang meegaat en hun viservaring door de extra afstanden naar nieuwe hoogten willen brengen. Bekijk ze HIER eens en laat je overtuigen!

Veel succes!

Team Nash


Wil je meer informatie over de Nash Air Force F20 hengelserie? Ga dan naar de website van Nash Tackle. Volg ze ook op Instagram, Facebook en YouTube voor de laatste nieuwtjes, producten en visavonturen!

Bekijk ook