Zo vinden veel karpers de weg naar jouw voerstek!

Veel vis vangen in het najaar hangt samen met het gebruik van goed aas. Wat leidt karpers tot een voerplek en hoe hou je ze erop? Wat is de rol van geur en smaak in een boilie? In deze update zoomen we onder andere hierop in. Lees snel verder!


Goed aas

KWO Redactie aan het woord: Hoe je het best een karper kunt vangen? Hoe je het best je voerstek kan laten lopen? Dat hangt natuurlijk enorm af van een heleboel factoren. Met die ‘hersenspinsels’ in ons achterhoofd zijn we aan aantal jaar geleden aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de KWO Specials.

Hoe zorg je er nu voor dat de karpers massaal op je voerstek komen azen?

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de vissen aangetrokken worden tot het aas én sterker nog: hoe ze er van blijven eten?

Aminozuren

Om deze vraag beantwoord te krijgen doken we in de biologie van de karper. De drie belangrijkste aspecten hierbij zijn: reuk, smaak en aminozuren. De reuksensoren van de karper zijn extreem gevoelig: ze nemen de aminozuren waar, die zorgen voor de geur van de gevoerde boilies in het water. Een kleine toename van aminozuren zorgt ervoor dat de karper zich aangetrokken voelt tot het aas. Bij de Scopex Specials hebben we dit perfect toe kunnen passen door een flink scala attractors eraan toe te voegen.

Bij de Scopex Specials is een flink scala aan attractoren toegevoegd!

Smaak & voedingswaarde

Het volgende wat we bekeken was hoe je zo lang mogelijk de karpers op je voerstek kan houden. Want je kunt ze wel aantrekken, maar dat betekent niet perse dat ze dan ook BLIJVEN azen op jouw voerstek. Dat hangt namelijk af van de smaak van het aas. Als deze goed is, vang je er simpelweg gewoon goed vis mee en kun je er succesvol een voerstek mee opbouwen. Een voerstek waar je succesvol vis mee vangt, betekent dat de vissen je stek massaal gevonden hebben en het aas erg ‘in de smaak’ valt. En laat dat nu net één van de belangrijkste aspecten zijn van het aas wat op je voerstek ligt: de smaak. Een boilie met een goede smaak, laat karpers langer op je voerstek rondscharrelen. Want waarom zou een karper weggaan van een voerplek met boilies met een goede smaak én een goede voedingswaarde?

Als de smaak én voedingswaarde van een aas goed is, houdt het de karpers op de stek!

KWO Specials

Samengevat: de karper komt naar jouw voerstek omdat ‘ie een toename van aminozuren opmerkt, dit leidt hem tot het voer, die vervolgens een goede smaak moet hebben om ze daadwerkelijk tot azen over te halen. Met dit proces in ons achterhoofd, zijn ook de KWO Specials ontwikkeld. Boilies waar we datgene in verwerkt hebben, wat ook daadwerkelijk nodig is. De attractie, smaak en voedingswaarde zijn perfect in balans gebracht met dit aas. De karper herkent het direct als voedsel.

De KWO Specials zijn zo ontwikkeld dat de balans tussen attractie, smaak en voedingswaarde perfect is!

Spice Special

De Spice Special bijvoorbeeld: vol met attractie en pittig van smaak, zodat de karpers het direct herkennen als voedsel, ze aantrekt en door de smaak ervan blijven eten! Het geheim? Een unieke mix van kruiden die zorgen voor een onderscheidende smaak en geur.

De unieke kruidenmix in de Spice Special zorgt voor de onderscheidende smaak en geur.

Perfect voor een kortere sessie waarin je snel een aanbeet wilt krijgen! Maar ook de Krill is er één die boordevol met vis- en krillproducten zit waardoor hij extreem attractief is. Flavours zijn hierbij overbodig geworden!

De Spice boilie is een echte aanrader voor het najaar!

Scopex Special

Ook de Scopex Special is door z’n unieke samenstelling een uitblinker op het gebied van karpers aantrekken en vasthouden op korte tijd. Dit omdat de bol een breed scala aan attractors bevat én wat PD vismeel voor extra aminozuren. Snap je nu waarom hier zo extreem goed mee gevangen wordt?! Doe er je voordeel mee…

Ook de Scopex is een unieke boilie: EXTREEM instant en het gehele jaar door in te zetten.

Benieuwd naar de KWO Specials? Ga dan snel naar de KWO Shop waar je kan profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Wees er snel bij!

Succes dit najaar!

KWO redactie


Benieuwd naar de KWO Specials? Bekijk en bestel ze in de KWO Shop!

Bekijk ook