“April doet wat hij wil” – Attractief voorjaarsvissen met Mike van Delft
Een gezegde dat in deze maand van het jaar geregeld voorbijkomt is: “april doet wat hij wil”. Afgelopen maand moesten we ‘dealen’ met verschillende weeromslagen. Hierdoor is het niet heel makkelijk om vat te krijgen op onze zoetwatervrienden. Benieuwd hoe Nash fieldtester Mike van Delft dat wel deed? Lees dan zeker onderstaande blog.
Mike van Delft aan het woord: We leven medio april en we kunnen wel stellen dat het welbekende gezegde “april doet wat die wil” zijn naam eer heeft aangedaan. Temperatuurschommelingen van wel tien tot vijftien graden, een fluctuerende luchtdruk en zelfs een korte periode met plaatselijke (heftige) sneeuwval. Dit zijn dus allesbehalve ideale omstandigheden om te starten aan een voorjaarsoffensief…
Voerhoeveelheden
Zoals we inmiddels weten is onze beschubte vriend een koudbloedig dier. Dat betekent dat zijn lichaamstemperatuur wordt bepaald door zijn leefomgeving; het water. Wanneer de temperatuur van het water onder de tien à twaalf graden duikt, zal dit direct invloed hebben op het aasgedrag. Aangezien de stofwisseling van de karper nog niet op volle toeren functioneert, zal hij zich dat ook beperken in het opnemen van grote hoeveelheden voedseldeeltjes.
We moeten in sommige gevallen de vissen dus extra triggeren om ze zodoende tot een aanbeet te verleiden. Zo probeer ik de laatste jaren mijn aas een extra boost mee te geven en extra attractief te presenteren. Dit leg ik jullie in onderstaande stapjes haarfijn uit!
Stap #1: Kokend water
Stop jouw vertrouwde aas in een emmer en giet er kokend water overheen. Doe dit totdat de boilies volledig onder water staan. Laat het geheel een twintigtal minuten staan en giet het daarna af. Laat het vervolgens afkoelen voor een kwartiertje.
Stap #2: Liquid!
Als je geheel is afgekoeld, schenk je er voldoende liquid, syrup of baitsoak overheen. Daarna schud je de hoeveelheid eens goed door elkaar zodat het mooi verdeeld zit over jouw aas.
Stap #3: Zout
Voor je het geheel gaat invriezen voor een paar dagen kan je er nog zout aan toevoegen. Door het invriezen zal een groot gedeelte van het vocht in de bol gaan uitzetten en hierdoor zullen er kleine ‘cracks’ ontstaan wat zal zorgen voor de opname van de Syrup, baitsoak of liquid. Ik gebruik hiervoor de Nash Scopex Squid Syrup.
Resultaat?
Het resultaat is verbluffend en ik denk dat ik voor niemand hoef in te vullen in welke mate je het aas een extra boost hebt gegeven. Check in onderstaande foto hoe hard de liquid er in is getrokken!
Final touch
Persoonlijk maak ik mijn aasaanbieding compleet door hier nog pellets in kleine diameters aan toe te voegen. Dit heeft als voordeel dat het niet snel verzadigd maar wederom super attractief is. Dit vaar ik graag uit naar ondiepe plekjes waar lekker veel zon opstaat. Een killer in het voorjaar!
Geef het bovenstaande zeker eens een poging en wie weet staan jullie sneller dan verwacht met kromme toppen! 😉
Succes!
Mike van Delft
Meer informatie over Mike zijn ingezette producten? Check dan zeker de website van Nash!