Drie keer Krill Micromass – Geert Ooms
En van de bekendste ingredinten die in de karperwereld wordt gebruiktis afkomstig van een garnaalachtig schaaldier uit de oceaan: krill. Waar krill voorheen enkel in meel was te gebruiken, brengt CC Moore nu een enorm veelzijdig krill product op de markt: de Krill Micromass! Hieronder vertelt consultant Geert Ooms meer over dit product.
Geert aan het woord:Toen de Krill Micromass op de markt kwam was voor mij direct duidelijk dat hiermee een veelzijdig topproduct beschikbaar werd. Zoals jullie weten is Krill is een garnaalachtig schaaldier dat in grote scholen in de oceaan leeft. Krill bevat grote hoeveelheden Omega 3 en Astaxanthine. Astaxanthine is een krachtige antioxidant die Krill de specifieke roze kleur geeft. Krill is trouwens ook een zeer attractieve bron van protenes, aminozuren en olie die zonder toevoeging van bewaarmiddel hun versheid, voedingswaarde en geur behouden. Krill is nu eenmaal n van de beste ingredinten die je kan gebruiken om karpers aan te zetten tot azen!
Tot voor de komst van de Krill Micromass was het enkel Krill meel waar we het mee moesten doen, en aan dat Krill meel zitten enkele beperkingen qua inzetbaarheid.Denk bijvoorbeeld maar aan de boilies die gaan drijven wanneer je teveel Krillmeel toevoegt. Ook de kwaliteit van het verkrijgbare Krillmeel wil wel eens variren, waardoor je steeds moest zoeken naar de optimale dosering. Met Krill Micromass zijn die problemen van de baan en daarmee is het beste wat de oceaan ons te bieden heeft prima inzetbaar geworden in de karpervisserij!
Krill in the bag
Wat is er makkelijker dan Krill Micromass rechtstreeks uit de verpakking in een PVA zak te stoppen? Inderdaad, het kan zo eenvoudig zijn. Wie vist op wierbodems en hierbij gebruik maakt van PVA zakjes om de rig te beschermen tegen het wier en zo een prima aaspresentatie te bekomen doet gouden zaken wanneer hij Krill Micromass toevoegt in de PVA zak. De attractie die uitgaat van de Krill Micromass is fenomenaal! Wanneer de Krill Micromass oplost in het water ontstaat een melkachtige substantie die boordevol geur en smaak zit. Wees er maar zeker van dat karpers jouw haakaas zullen vinden. Zelfs al lig je in het wier te vissen, ze zullen wroeten tot het laatste kruimeltje voer is weggewerkt.
Om brokvorming van de Micromass te voorkomen is het handig om verkruimelde boilies, Krill Bag Mix of puur Krillmeel te mengen met de Krill Micromass. Door dit te doen kun je de PVA zakjes een beetje samendrukken om lucht uit het zakje te laten ontsnappen. Zodra de Krill Micromass gemengd is met voldoende boiliekruim of Krill Bag Mix kan je deze combinatie ook prima gebruiken als vulling voor PVA-sticks. Hou er rekening mee dat je op voorhand wel even de oplostijd en consistentie van het mengsel moet checken in de oeverzone.
Krill Micromass als haakaas
Dat het potentieel van Krill Micromass het meest tot zijn recht komt in pure vorm zal geen verrassing zijn. Daarom zou je deze karpermagneet eens als deeg moeten vissen. Pas dan wordt duidelijk hoe attractief dit product is! Om Micromass tot deeg te verwerken volstaat het om in een kom wat Krill Micromass te doen en een beetje lauw water toe te voegen. Kneed het geheel goed door tot de Micromass-korrels oplossen en je een taai maar toch smeug deeg bekomt. Dit deeg kan je rond een gewone boilie, een kurken balletje of rechtstreeks op de haak zetten. Vooral bij het penvissen is dit deeg op de haak en een handje Krill Micromass rondom het haakaas een echte k(r)iller!
Okay, deeg blijft misschien geen hele nacht op de hair zitten en daarom kun je zelf ook haakboilies maken. Volg dezelfde werkwijze als bij het aanmaken van deeg, maar voeg een beetje ei-albumine toe wanneer je de korrels met het water gaat kneden. Reken op ongeveer 10% ei-albumine om na anderhalve minuut koken een harde Krill Micromass haakboilie te bekomen. Om extra attractiviteit te creren is het absoluut de moeite waard om het water te vervangen door Krill Amino Compound. Het kneden duurt wat langer omdat de korrels trager oplossen, maar je krijgt wel veel meer Krill en bovendien kun je het aas langer bewaren door het hoge zoutgehalte in de Krill Amino Compound.
Krill Micromass in boilies
Deze tip zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar voor de moedige karpervissers die zelf boilies draaien is dit bijzonder interessant. Voeg n volledige verpakking Krill Micromass toe aan vijf kilo boiliemix en maak daar vervolgens het deeg mee aan. Je zal misschien een beetje extra vloeistof moeten toevoegen om het deeg beter tot boilies te kunnen verwerken en ook hier is de Krill Amino Compound ideaal. Je moet niet zo nauw kijken naar de dosering, want het mooie is dat je met zulke natuurlijke producten niet kan overdoseren.
De korrels zullen niet volledig in het deeg oplossen, tenzij je blijft kneden maar dat is niet de bedoeling. Na het rollen krijg je boilies die restjes Micromass in de mantel bevatten. Boilies met zulke dieprode stippen en strepen zien er misschien wat gek uit, maar ze zijn wel hyper-attractief! Ook wanneer je zo?n boilie openbreekt zie je de stukjes Micromass terug en wanneer je proeft dan komt de smaak van Krill duidelijk naar boven. Welke karper zou dit niet willen opeten?
Ik kan echt iedereen aanraden om met de Krill Micromass aan de slag te gaan. Laat je creativiteit los en creer je eigen manier om dit product effectief in te zetten!
Succes en tot de volgende keer,
Geert Ooms
Wil je meer weten over de Krill Micromass of over de andere producten van CC Moore? Check dan de website en vergeet ook de Facebookpage niet te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!