NIEUW in de KWO Specials range: Spice boilie!

Pittig van smaak en vol met attractie zodat de karpers er van blijven eten! Zo kunnen we de ‘Spice Specials’ boilies wel omschrijven. Het geheim is een unieke mix van kruiden wat zorgt voor een onderscheidende smaak en geur. Op dit moment de favoriet van Mark Hofman!


De ontwikkeling van een kruidige boilie zat al een tijd in het hoofd van Mark Hofman. Enkele van de meest populaire boilies in de afgelopen jaren hebben hun typerende smaak en geur door het gebruik van kruiden gekregen. De reden dat boilies met een kruidige smaak een goede reputatie hebben, is dat karpers er soms verzot op raken en bijna al het andere links laten liggen. Het was daarom hoog tijd om dé ultieme spice boilie te ontwikkelen!

De ontwikkeling van een kruidige boilie!

De basis

We zijn begonnen met een basis van koolhydraat- en eiwitrijke producten die eveneens rijk zijn aan noodzakelijke voedingsvezels. De basismix zorgt voor een goede, grove structuur waardoor de attractors probleemloos uit de boilie kunnen lekken. Daarbij is de bol, mede dankzij de voedingsvezels, ook goed te verteren voor de karper en kan hij er de nodige energie en voedingsstoffen uithalen.

De basismix zorgt voor een goede, grove structuur.

Om de hardheid en taaiheid van de boilie te bevorderen, hebben we gebruik gemaakt van ei-compound. Zo kun je met een gerust hart de boilies een nacht aan je hair laten hangen zonder bang te hoeven zijn voor klein gespuis dat je boilie aanvreet, daarnaast is het bijvoeren met de werpbuis geen enkel probleem. Bovendien is ei-compound enorm rijk aan eiwitten met een zeer goede voedingswaarde en bevat het voor de karper noodzakelijke oliën en vetten.

Nieuw PB in Nederland voor Frank van Schaik dankzij de Spice Specials!

Door de hoge dosering ei-compound in deze boilie krijgt het eiwitgehalte een flinke boost en extra voedingswaarde, wat het lange termijn effect van deze boilie zeker ten goede zal komen.

De ‘magie’ van deze boilie

Nu komen we aan bij de ‘magie’ van deze boilie. Om tot de juiste kruidenmix te komen, hebben we een hele reeks aan boilies bekeken die populair zijn. Vervolgens hebben we onderzocht wat deze boilies succesvol maakt en deze informatie gecombineerd in één boilie: de Spice Special.

Kruiden zijn complex. Wist je dat veel bekende kruiden uit combinaties van verschillende kruiden bestaan? Zo is bijvoorbeeld kaneel het belangrijkste ingrediënt in speculaaskruiden. En als je naar kerrie kijkt, dan kunnen daar wel tot meer dan tien verschillende kruiden in zitten. In onze ogen worden regelmatig ingrediënten in boilies verwerkt zonder dat men echt begrijpt welk onderdeel van het ingrediënt attractief voor de karper is.

Wij durven te stellen dat we buitengewoon veel kennis in huis hebben om deze analyse goed te maken. Dit vanwege decennia aan ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Toen we ontcijferd hadden welke specifieke kruiden verwerkt werden in deze populaire boilies, zijn we een verdiepingsslag gaan maken. Wat zijn de echte triggers in deze boilies en hoe kunnen we deze in één boilie perfect combineren?

Een mix van geheime kruiden.

De uiteindelijke specerijenmix die we toepassen blijft het geheim van de chef, maar de mix van de specifieke kruiden is uniek. Het zijn geen kruiden die standaard op de plank liggen bij de boiliefabrieken of andere boiliemerken. Na een zeer succesvolle testperiode zijn we er daarom van overtuigd dat we wederom een unieke boilie hebben samengesteld voor jullie!

Extra voordelig met onze samengestelde Package Deals.

Extra toevoegingen

In aanvulling op deze attractieve melen en kruiden bevat deze boilie ook een flinke hoeveelheid Salminol. Deze liquid wordt gemaakt van de resten van consumptiezalmen. Deze worden vermalen en vervolgens gehydrolyseerd. Hierdoor ontstaat een mooie bruine vloeistof die vol zit met vrije aminozuren die goed waarneembaar zijn voor de karper.

Naast de Salminol bevat deze Spice boilie ook een ruime hoeveelheid van onze zelfontwikkelde Squid & Octopus flavour. We vonden het lastig om een geschikte flavour op de markt te vinden, dus hebben we in samenwerking met een laboratorium onze eigen flavour ontwikkeld. Een flavour is eigenlijk niet de goede omschrijving; het is een complexe vloeistof die de eetlust van de karpers stimuleert. Deze vloeistof zit vol met attractie en geeft het aas bovenal een heerlijk zachte en aangename smaak. Deze unieke flavour kun je dus niet terugvinden in andere boilies op de markt.

Jordy op ’t Hof met een bizarre vangst op de Spice Specials.

Deze vloeibare attractors voegen een extra laag van attractie toe aan deze boilie, waardoor ze zowel instant als op voerplekken goed zullen scoren.

KWO Team

Bekijk ook