Targetvissen: volg dit stappenplan voor meer succes!
Gericht de topvis van jouw water strikken? Dan moet je dit artikel gelezen hebben! We nemen een stappenplan met je door, waardoor jij sneller die ene mega bak op de mat hebt liggen. Veel succes met jouw jacht!
Targetvissen
KWO Redactie aan het woord: Het gericht vissen op grote karpers… Het klinkt als muziek in de oren van ons als karpervissers. Maar, het kan nog knap lastig zijn om gericht op echt grote karpers te vissen, laat staan ze te vangen. Targetvissen: er zit wel degelijk een gedachtegang achter. Laten we er eens in duiken!
Aasgedrag
Net als mensen moeten alle vissen eten (azen) maar er zit wel degelijk verschil in de manier waarop er geaasd wordt. Iets om zeker op in te spelen. Het verschil tussen grote en kleine vissen is de manier van azen, hun aasgedrag. Daar moet je rekening mee houden tijdens het targetvissen. Op veel wateren heb je te maken met taluds. Dit zijn echte karper hotspots! De plek waar het verschil in aasgedrag zichtbaar wordt is het talud.
Talud
Kleinere vissen gaan op een talud meestal omhoog, ‘op hun kop’ staan tijdens het azen. Op welke plek dat het beste kan, dus waar dat het minste energie kost? Inderdaad, op het steile stuk van een talud. Grotere vissen hebben daarentegen veel meer gewicht (en vaak een buik) mee te dragen: die gaan niet zo makkelijk ‘op hun kop’ staan. Ze mijden dus liever dat steile stuk. Waar azen zij het liefste? Op het minder steile stuk van een talud, de onderkant dus, de laatste halve meter! Daar ‘stofzuigen’ zij hun kostje bij elkaar. Misschien heb jij wel al door waar je het best je aas kan presenteren tijdens het targetvissen…
Groot aas
Allright, je weet nu wáár je je aasje het beste kan ‘droppen’, locatie is namelijk ALLES. De volgende stap gaat over welk aas je nu het beste aan onze grote, gevinde vrienden kan presenteren? Met groot aas zit je altijd goed! Hiermee selecteer je makkelijker de grote vissen ertussenuit. Daarom heb je bij alle KWO Specials de keuze uit 20, 24 én 28 millimeter varianten. Zo kun je super eenvoudig de dikke vissen eruit selecteren.
Rand van de voerstek
Als je gebruik maakt van een voerstek is de volgende vraag waar je dat grote haakaas dan precies plaatst. Nooit middenin een voerstek! Dit heeft te maken met het feit dat eerst de kleinere vissen op de voerstek komen en pas daarna de grotere soortgenoten voorzichtig in hun kielzog volgen. Wat veel vissers al is opgemerkt, is dat de grotere vissen vervolgens aan de rand van de voerstek gaan azen. Leg je haakaas dan ook dáár neer. Inderdaad: het duurt langer voordat je beet krijgt, maar de beloning is mega-groot: misschien wel jouw TARGET!
Hard Hookbaits
Het kan dus zeker lonend zijn om je aas wat langer te laten liggen op de stek. Een risico is wel dat gespuis als kreeftjes en witvis aan de haal gaan met je haakaas. Daar hebben we over nagedacht: met de KWO Specials Hard Hookbaits lig je altijd goed én effectief te vissen, klaar voor een aanbeet van die ene dikke karper!
Najaarsdeals
Optimaal vertrouwen in je laatste meter én aas is natuurlijk super belangrijk bij het vissen op grote karpers. Het loont dus zeker om een hard hookbait te gebruiken aan je hair. Bekijk ze HIER eens! In het najaar kan er al gauw veel voer doorheen gaan tijdens het karpervissen. Dat kan een aardig centje kosten! Gelukkig hebben we de KWO Specials najaarsdeals samengesteld, zoals de speciale seizoensdeal van 25 kilo. Zo kun je tegen een mooie korting, verschillende boilies van hoge kwaliteit in diverse diameters aanschaffen. Succes met de jacht op grote karpers!
Tight lines!
KWO Redactie
Benieuwd naar de KWO Specials? Bekijk en bestel ze in de KWO Shop!